Спомагателни газ за машина за рязане влакна лазер

8 mm алуминий8 mm алуминий8 mm алуминий

1.Air

Въздухът може да бъде предоставяна директно от въздушния компресор, така че това е относително евтин в сравнение с други газове. Въпреки че въздухът съдържа около 20% кислород, ефективността на рязане е много по-малко от това на кислород, и способността на рязане е подобен на азот. Малко количество оксид филм се появява на повърхността на срязване, но може да се използва като мярка за предотвратяване на покривния слой от падане. Челната повърхност на разреза е жълт.

Основните материали са приложими алуминий, алуминиева сплав, неръждаема мед, месинг, поцинкована стомана, неметални и т.н., но когато изискванията за качество на продуктите на рязане са високо, алуминий, алуминиева сплав, неръждаема стомана, и т.н., не са подходящи за въздух, защото на въздуха ще се окисляват основния материал.

2.Nitrogen

Някои метали използват кислород за образуване на филм оксид върху повърхността на рязане при рязане и азот може да се използва за предотвратяване на окисление без рязане на фолио оксид. Ето защо, тя има характеристиките, които тя може да се заварява директно и боядисани и има висока устойчивост на корозия. край разрез повърхност е бяла.

Основните приложими плочи са от неръждаема стомана, поцинкована стомана, месинг, алуминий, алуминиеви сплави и т.н.

3.Oxygen

It is mainly used for laser cutting of carbon steel. The use of oxygen reaction heat large-format increases the cutting efficiency, and the resulting oxide film increases the spectral absorption factor of the reflective material's beam. The end face of the cut is black or dark yellow.

Главно подходящ за валцована стомана, валцована стомана за заварена конструкция, въглеродна стомана за механична структура, високо напрежение плоча, инструмент плоча, неръждаема стомана, галванично стомана, мед, медни сплави, и т.н.

4.Argon

Аргон е инертен газ. Той се използва за предотвратяване на окисление и нитрирането на лазерно рязане и се използва също в заваряване. В сравнение с други по обработка на газове, цената е по-висока, а разходите се увеличават, съответно. край разрез повърхност е бяла.

Основните материали са приложими титан и титанови сплави.


Мнение време: Jan-16-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot