Eriri laser ọnwụ igwe ụkpụrụ

The laser ọnwụ igwe  na-elekwasị anya na laser ìhè enwupụta si laser n'ime a laser doo na elu ike njupụta site ngwa anya ụzọ usoro. The laser doo na-ụzarị ọkụ n'elu nke workpiece, nke mere na workpiece esịmde agbaze uche ma ọ bụ esi ebe, na elu-mgbali gas coaxial na okporo osisi na-efega n'ebe ahụ a wụrụ awụ ma ọ bụ vaporized metal. Na ije nke ikwu ọnọdụ nke doo na workpiece, ihe akpatre Nleta a nchawa, ka imeta nzube nke ọnwụ. Ọ na ọtụtụ-eji dị iche iche na metal ọrụ.

1.Vaporization ọnwụ

Na usoro nke laser gasification ọnwụ, okpomọkụ nke elu okpomọkụ nke ihe onwunwe adahade esi ebe okpomọkụ mere ngwa ngwa na ọ bụ zuru ezu iji zere-agbaze mere site okpomọkụ conduction, otú akụkụ nke ihe vaporizes n'ime uzuoku na kpamkpam, na ụfọdụ nke ihe onwunwe na-ejected na ala nke nchawa inyeaka gas The stream ahuwo Nnam anya. Dị nnọọ elu laser ike a chọrọ na nke a.

2.Melting na ịcha

Na laser agbaze na ọnwụ, mgbe workpiece na-ikpe gbazee, wụrụ awụ ihe onwunwe na-ejected site airflow. N'ihi na nyefe nke ihe onwunwe pụtara nanị ya mmiri mmiri ala, usoro a na-akpọ laser-agbaze ọnwụ.

3. oxidative agbaze ọnwụ (laser ire ọkụ ọnwụ)

Gbazee ịcha n'ozuzu na-eji ihe inert gas. Ọ bụrụ na ọ na-anọchi oxygen ma ọ bụ ndị ọzọ nọ n'ọrụ, haruru, ihe na-amụnyewo site laser doo, na a di ọku chemical mmeghachi omume na oxygen site ọzọ okpomọkụ iyi, nke ozokwa heats ihe. Nke a na-akpọ oxidative agbaze ọnwụ. .

4. Control mgbaji ọkpụkpụ ọnwụ.

Maka kenkuwa ihe na-adị mfe mebiri emebi site na okpomọkụ, elu-ọsọ, na-achịkwa ọnwụ site laser doo kpo oku a na-akpọ na-achịkwa mgbaji ọkpụkpụ ọnwụ. Isi ọdịnaya nke a ọnwụ usoro bụ: ndị laser doo heats a obere nke ebe kenkuwa ihe onwunwe, na-eme a nnukwu thermal grajentị na oké n'ibu deformation ke ebe, dapụtara na cracks na ihe onwunwe. Dị ka ogologo oge dị ka a ziri ezi kpo oku grajentị na-nọgidere na-enwe, na laser doo nwere ike iduzi cracks ọ bụla chọrọ direction.


Post oge: Feb-10-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot