Ласерско јаглероден челик за сечење

Традиционалниот метод на сечење е многу слаб при сечење јаглероден челик и други материјали, а квалитетот на примерокот за сечење не е висок. Но, откако машина за ласерско сечење влакнавлезе на пазарот, ситуацијата многу се промени. Бидејќи јаглеродниот челик содржи јаглерод, тој не ја одразува силно светлината и ја апсорбира светлината многу добро. Јаглеродниот челик е најпогоден за обработка на ласерско сечење и најдобар ефект кај сите метални материјали. Затоа, машината за сечење со влакна ласер 6kw е во индустријата за преработка на јаглероден челик. Постојат непоколебливи делови.
The raw material price of carbon steel is several times cheaper than stainless steel, and its application is more extensive. In addition to steel pipes, stainless steel, cast iron, wrought iron, and cast aluminum, a carbon steel metal furniture is intensively on the market, from furniture parts to whole furniture, from the indoor to the outdoor. The original cold and hard "iron guy", after being processed by the carbon steel 3kw fiber laser cutting machine price, is entering people's lives in various postures.
Во традиционалниот процес на обработка на јаглероден челик, поради недостаток на опрема, преработениот јаглероден челик е склон на лузни, пукнатини, размахване, бели дамки, нечистотии, лабавост и така натаму. Затоа, машината за сечење ласерско растително влакна 2000w која одговара на моменталната состојба стана првиот избор на пазарот.
При ласерско сечење јаглероден челик, ласерот што го испушта ласерот го озрачува површинскиот слој на јаглеродниот челик, а високата температура која се создава веднаш, под дејство на помошниот гас, брзо се јавува со силициумот, манган, сулфур, фосфор и други елементи содржани во јаглероден челик Реакција, оксидација и топење и испарување, може да навлезе во јаглероден челик, а потоа да го контролира ласерското поместување со нумеричка контрола за да ја постигне целта на сечењето.
Машината за сечење јаглероден челик ефтин ласер метал има уникатни предности. Брзината на ласерското сечење е брза, а прецизноста за сечење е голема. Може да ги исполни сите барања на технологијата за обработка на лим, а површината за сечење е мазна, мазна, убава, лесна за употреба, безбедна и економична. Овие се какви било машини. Обработката е неспоредлива.
Како напреден производител на домашна ласерска опрема, LXSHOW со години се одгледува во областа на цевки со ласерско влакно машина за сечење, особено машина за сечење ласерско влакно со прекривка и придонесе многу високо квалитетни производи на пазарот за обработка на метали .


Време на објавување: јуни-17-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot