Ласерска машина за сечење применета на метален кабинет

Не'рѓосувачки челик е широко користен во индустриското производство и може да се најде насекаде во кујната, како што се печки за гас, микробранови печки, електронски компоненти на печки за гас, кујнски хардвер, итн. Во кујната. Предностите на не'рѓосувачкиот челик се висока отпорност на температура, лесна грижа и издржливост. Машината за ласерско влакно за лим може да изврши сечење на авиони, сечење на цевки, удирања и други форми на обработка на не'рѓосувачки челик, што може целосно да ги задоволи потребите за обработка на снабдувањето со не'рѓосувачки челик.
However, it is not difficult to find that after careful observation, in addition to household appliances, small hardware, etc., stainless steel cabinets rarely appear in ordinary people's homes, and more often appear in the back kitchen of the restaurant, which limits the sales of stainless steel cabinets.

1 ласерска машина за сечење применета на метален кабинет

Во споредба со традиционалните дрвени плакари, предностите на ормарите од не'рѓосувачки челик се многу очигледни. Вистинската нулта формалдехид, countertop е интегрирана, нема да попушта, не се плаши од оган или вода, добра отпорност на удар, силна цврстина, без обезбојување, лесна за чистење, рециклирање.
Among the many benefits, stainless steel cabinets are still unable to enter ordinary people's homes. The reason is expensive and the purchase cost is high; the reason is "low value".
За решавање на двата недостатоци на ормарите од не'рѓосувачки челик, употребата на понапредни мали машини за ласерско влакно за сечење метал за обработка е вообичаен избор на многу производители.
Вообичаени методи за сечење од не'рѓосувачки челик вклучуваат вода за сечење вода со вода под притисок, прогресивно удирање, гилотина ножици, ножици на дискови, сечење тркала за мелење, ласерско сечење, итн. Меѓу нив, процентот на ласерски цевки од не'рѓосувачки челик машина за сечење влакна во индустриското производство , кабинетите од не'рѓосувачки челик најчесто користат лим од не'рѓосувачки челик од 1-2 мм.

Операција 图片 20200217083511

Во обработката на метален лим, во споредба со традиционалната технологија на обработка, 6kw машината за сечење на влакна има очигледни предности. Времето за транспонирање на ласерскиот зрак е кратко, што може да заврши континуирана обработка. Употребата на ласерско сечење не само што има брза обработка и висока ефикасност, туку може и да заврши каков било облик на капакот на машината за сечење на влакна, што може ефикасно да ги намали трошоците за обработка на плакарите од не'рѓосувачки челик и да им помогне на претпријатијата да го окупираат пазарот со поекономични производи.
In terms of aesthetics, the laser beam of the fiber laser cutting machine for stainless steel is concentrated in a small area. Due to the very concentrated energy, only a small amount of heat is transferred to other parts of the steel, resulting in little or no deformation, so the processing accuracy is high and the cross section Smooth, without stress deformation, the processed stainless steel plate has a higher "face value".

主 machine Ласерска машина за сечење се применува на метален кабинет

Квалитетот на генијалност на ласерската машина за сечење LXSHOW со метално влакно помага во производството на ормари од не'рѓосувачки челик.
Највисок трошок за одржување: Опремата е произведена независно со основни извори на светлина, трошоци за одржување и поправка, а трошоците за набавка се намалени за 20%.
Повисоки перформанси на трошоците: Опремата користи проширена библиотека за сечење процес, која има иста ефикасност на сечење и квалитет на сечење како и увезените ласери.
Повторно започнете со брзината на сечење: брзината на сечењето е брзина од 80m / min, а забрзувањето е 1,5G.
Повисока ефикасност на обработка: до 6m * 2.55m ширина на сечење, за да се исполнат хоризонталното поставување на повеќе 1.25 * 2.5m плочи, значително ја подобруваат ефикасноста на сечење.


Време на објавување: мај-21-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot