Шест индустрии на ласерски машина за сечење апликација

машина за ласерско сечење влакнамашина за ласерско сечење влакнамашина за ласерско сечење влакна

1. Автомобилската индустрија. Многу дополнителни агли или burrs на вратата на автомобилот, автомобилот издувните цевки, итн по формирањето во многу делови на потребата на автомобилската индустрија да се обработи. Ако тоа е вештачко, точноста ќе биде тешко да се постигне на почетокот, и ефикасноста ќе биде многу повисока. Роботот ласерски машина за сечење овозможува побрзо серија за обработка.

2. Рекламирање индустрија. Поради големиот број на персонализации во рекламната индустрија, на традиционалниот метод е многу неефикасни. Користење на ласерски машини за сечење, всушност, како дебела плоча и колку хиероглифи, машина за ласерско сечење ќе ве задоволи.

3. Прибор индустрија. Сега има се повеќе и повеќе куќи, се повеќе и повеќе декорација, и се повеќе и повеќе побарувачка за прибор поврзани со производи. Машината за ласерско сечење е погодна за сечење тенки нерѓосувачки челик, брза, висока прецизност, со голема задоволство, и може да се постигне кориснички и персоналните производи развој, го освои миленикот на производители прибор.

4. лист обработка на метали. Во едноставни термини, за обработка на е сорта на плочи, различни графика сечење делови, карактеристиките на ласерски машини за сечење во полн замав во оваа индустрија.

5. Кабинетот индустрија. Вклучувајќи ги и дистрибуција на електрична енергија кабинети, датотеката кабинети, итн, се стандард за производство на тенки плочи, кои бараат ефикасност. Со користење на ласерски машини за сечење со четири или шест станици е посоодветен и има висока ефикасност. Исто така, може да биде двојно намалување за некои одбори.

6. Fitness equipment. Due to the country's awareness of sports health and personal health concepts. Square fitness equipment and home fitness equipment have gradually developed, and demand has gradually increased. Basically, they are used for cutting of some kinds of pipes. It is more convenient and quick to use pipe laser cutting machines.


Време на мислењето: Јан-16-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot