Зборувајќи за апликација на ласерска технологија во рамките на мобилен телефон

ласерски

Everyone is familiar with mobile phones. Almost everyone in today's society has a mobile phone, which is an important communication tool in people's daily work and life. With the continuous development of mobile phones, mobile phone casings have gradually shifted from the original plastic casing to metal casings, ceramic casings, glass casings, etc. Due to the future thin and light development of mobile phones, traditional manufacturing methods have been difficult to meet the current needs. With the application of laser technology, its precision processing has quickly become the favor of the mobile phone manufacturing industry. Let's follow the lead show laser to understand the application of laser technology in the mobile phone frame.

Примената на ласерски означување технологија во мобилен телефон школки е главно на одбележувањето на грбот логото школка, патент број, компанија за авторски права и други информации. Со континуиран развој на паметни телефони, фонтови на производство информации, патент броеви и други информации за школка грбот се многу мали. Традиционалните занаети не е ништо повеќе од потребите на мали карактери, додека ласерски означување машина има мала Фокус во една точка, која се конфигурира според различни потреби. Ликовите може да биде помалку од 0.1mm, кој може целосно да одговори на новите барања.

Примената на ласерско сечење технологија во надворешната рамка на мобилен телефон е на сечење на положбата на копчето на рамката, и ласерски дупчење на слушалки и звучници. И екран на допир ласерско сечење и идентификација на отпечатоци покритие за сечење, камера покритие за сечење.

За споредба, на традиционалниот ЦПУ, сечење, дупчење, дупчење и методи кои се користат за сечење на мобилен телефон црева се повеќе ефикасни и ефективни. Ласерско сечење технологија исто така се запознаат со пластика, елоксирани алуминиумски и керамички сечење апликации, но тоа не е формирана на едно време и стана помошен метод на обработка. Преземање на керамички рамка, како пример, преку ласерско сечење, ЦПУ reaming се користи за да формира комплетен производ. технологија на ласерско сечење се користи тука е QCW ласерски машина за сечење, континуирано машина ласерско сечење и машина за сечење CO2 ласер. Релативните предности на апликацијата лак не се очигледни. Мејнстрим е да се користи печат и методи ЦПУ.


Време на мислењето: Јан-16-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot