Употреба на ласерски машина за сечење

Постојат многу работи кои треба внимание во процесот на користење на машина за ласерско сечење влакна. Еве јас ќе се воведе на пет главни техники за користење на ласерски машина за сечење со вас. Се надевам дека тоа ќе ви помогне во голема мера кога се користи ласерски машина за сечење.

1) двојно фокусна должина ласерско сечење глава е кревка точка на машината за ласерско сечење. Долготрајната употреба доведува до ласерско сечење.

глава за сечење е оштетена.

2) Датум на правост на патеката машина за сечење на оптички ласерски и вертикалност на машината на секои шест месеци, и да се најде дека тоа е нормално за одржување и чистење од бубачки во времето. Без ова, ефектот на сечење не може да биде многу добар, а за грешка ќе се зголеми, кои влијаат на квалитетот на сечење. Ова е врвен приоритет и мора да се направи.

3) Користете правосмукалка еднаш неделно да се отстрани прашината и нечистотијата од машината. Сите електрични ормари треба да биде затворена и прав.

4) Секогаш проверете челични ленти на машина ласерско сечење на влакна за да се осигури дека таа е тесна. Во спротивно, ако нешто не е во ред за време на работата, луѓето може да се повреди и смрт може да се предизвика сериозно. изглед на челик појас како мала работа, а проблемот е уште малку сериозни.

5) шините на машината за влакна ласерско сечење треба да се чистат почесто за да се елиминира прашина и други остатоци, да се осигура дека нормалните решетката на опремата треба да биде избришан често, и се подмачкуваат за да се обезбеди подмачкување без остатоци. шината мора да се чистат и подмачкан често, и моторот мора да се чистат и подмачкан често. Подмачкување, машината може да се движи подобро за време на сечење, повеќе точни сечење, како и квалитетот на намалување производ ќе биде подобри.


Време на мислењето: Feb-10-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot