Која е границата wattage на ласерски машина за сечење

Ласерски машина за сечење е машина за ласерско сечење со користење на ласерски генератор како извор на светлина. Тоа е нов тип на ласерски развиена од страна на меѓународната заедница, која ја изнесува на високо-енергетски густина ласерски зрак и собира на површината на работното парче, така што областа осветлени од местото на ултра-фини фокус веднаш се стопи и испарил, и на самото место е осветлена со нумеричко управување механички систем. Позиција и реализација автоматско сечење, брзина и голема прецизност.
Со континуирана пенетрација на ласерски машини за сечење на пазарот, се повеќе и повеќе се развиени со висока моќ ласерски машини за сечење. Која е границата wattage на машина за сечење на оптички ласерски? Од неколку стотини вати само што почнав да сегашните три киловати или дури и повеќе. Сега три киловати производи се задоволат потребите на повеќето корисници, е дека три киловати границата? Не!
Во прилог на машина влакна ласерско сечење на 3.000 вати, исто така има и 4.000 вати, 6000 вати, 8000 вати, 1000 вати, 12.000 вати, па дури и 15.000 вати ултра-висока моќ ласерски машини за сечење на добие брзина со голема брзина за сечење и одлична обработка на работното парче квалитет Lean способност доаѓа. Тие комбинираат предностите на оптички ласерски и CO2 ласер, двојно капацитетот сечење на дебели плочи, и значително да се зголеми брзината на сечење на тенки плочи.
Покрај тоа, одлични динамички перформанси одредува одлична продуктивност. Ласерски сече-висока моќ ултра машина за сечење побрзо од 3.000 вати производи и го подобрува намалување на ефикасноста.


Време на мислењето: Feb-14-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot