Rollen til hjelpegass i metallfiber i laserskjæremaskin

laserskjæremaskin metallfiber

stasjonær fiberlaserskjæremaskiner den mest brukte bearbeidingsmetoden i metallbearbeiding og -produksjon, som er veldig forskjellig fra tradisjonelle skjæremetoder.fiberoptisk laserskjæremaskinerstatter store næringer med en ny kuttemetode.

 

Følgende vil introdusere årsakene til å legge til hjelpegass og hvordan du legger til hjelpegass for å maksimere de økonomiske fordelene vedfiber metall laserskjæremaskin
Grunnen til at hjelpegass må tilsettes under skjæreprosessen for fiberlaserskjæremaskin 3015:

Å vite hvordan du velger hjelpegass forfiber laser skjæremaskin 1530, må du forstå effekten av hjelpegass: hjelpegass kan blåse bort slaggen i spalten;avkjøl arbeidsstykket for å redusere deformasjonen forårsaket av den varmepåvirkede sonen;avkjøl fokuseringslinsen For å hindre at støv kommer inn og forurenser linsen;for å støtte forbrenningen.
Fordeler med ulike hjelpegasser

Med tanke på de forskjellige skjærematerialene og den forskjellige tykkelsen på det samme materialet, må forskjellige hjelpegasser velges.De mer vanlige er: luft, nitrogen, oksygen og argon.

 

1. Luft

Luften leveres direkte av luftkompressoren.Sammenlignet med andre hjelpegasser er fordelen at den økonomiske fordelen er høy og luften inneholder 20 % oksygen, noe som kan spille en viss rolle for å støtte forbrenningen, men når det gjelder kutteeffektivitet er det langt mindre enn oksygen som hjelpegass .Høy gasseffektivitet.Etterpresisjon fiber laser skjæremaskiner kuttet med luftassistanse, vil det komme et lag med oksidfilm på snittflaten, som kan forhindre at beleggsfilmen faller av.

2. Nitrogen

Noen metaller bruker oksygen som hjelpegass når de skjærer, og en oksidfilm vil vises for beskyttelse, mens noen metaller må bruke nitrogen som hjelpegass for å unngå oksidasjon.

 

 

3. Oksygen

Når oksygen brukes som en hjelpegass, mesteparten av tiden ved prosessering av karbonstål, fordi fargen på selve karbonstål er relativt mørk, nårstål cooper laser fiber kuttemaskin kuttes med oksygenhjelp, vil overflaten av arbeidsstykket oksideres og svertes.

 

4. Argon

Argon er en inert gass, og dens hovedfunksjon er å forhindre oksidasjon.Ulempen er at kostnadene er relativt høye.


Innleggstid: 13. september 2021