Примена и предности на ласерско сечење на цевки

ласерско сечење на цевки

Веднаш штом  tube laser cutting came out, it caused a huge sensation in the pipe processing industry and brought qualitative changes to all aspects of the pipe processing field. tube laser cutting services припаѓа на laser pipe cutting machine of laser iron cutting machine and the main processing object is metal pipe.

Во целина, економските придобивки што ги носи ласерското сечење  се 8-20 пати поголеми од оние на традиционалните методи на обработка, главно во следниве аспекти: сечење ласерско оптичко влакно ,  намалување на  материјалот за 2мм ласерската машина за сечење ласер  заштедува многу трошоци за работна сила и време,  трошоците за се намалуваат за најмалку 70%

Општо земено, секоја технологија што носи големи промени може да се препознае од широкиот пазар заради нејзините одлични технички предности. Кои се предностите на ласер со влакна од 1 kw ?

По увозот на формата во програмата, ласерскиот метал машина за CNC може да пресече каква било изменета форма на цевката, а машината за ласерско сечење метал за продажба  не е ограничена според насоката. Во споредба со традиционалните методи на сечење како што се сечење на плазма, хоби-ласерскиот метал за сечење  има минимална деформација предизвикана од ласерска исечена плочка од не'рѓосувачки челик за  време на обработката на материјалот.

Може да се види дека  ласерската моќ за сечење метал  може да го замени механичкото мелење, глодање, пила, удирање или чистење на бруси и други процедури за обработка што бараат различна опрема за обработка на метални цевки и тврди алатки за да се реализира сечење и засекување на комплексни конструкции на цевки. Обработка на жлебови или дупки, пресеци и други можни карактеристики на големина и облик за обработка, итн., Може да бидат широко ламинирани обработка на лим, кујнски прибор, ламби, автомобили, медицинска опрема, хардвер, опрема за фитнес и други индустрии.

Бидејќи побарувачката за цевки на пазарот продолжува да расте, големите производители имаат сè поголеми барања за цевки. Поголемата прецизност и висока ефикасност на ласерскиот секач станаа првиот избор на производители за обработка на цевки, што сè повеќе го промовира k40 ласерскиот метал за сечење на понатамошен развој.

Потребите на производителите ќе се менуваат со текот на времето и постепено ќе се менуваат. Стандардниот дизајн на услугите за сечење со ласер со влакна  може да се прилагоди во секое време според потребите на клиентите.

сечење метален ласер е опремен со автоматско вчитување и истоварување уред, ефикасно намалување на трошоците за работна сила.


Време на објавување: ноември-17-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot