Машина за сечење ласер од не'рѓосувачки челик од 1530 се користи во секојдневниот живот

Нерѓосувачки челик е широко користен во домаќинствата, како што се печки за гас во кујната, микробранови печки, електронски компоненти на шпорети за гас, countertops, кујнски хардвер, итн. Користејќи опрема за ласерско сечење, не'рѓосувачкиот челик може да се обработи со сечење плочи, цевки и дупки .

Постојат и шпорети за гас, шпорети на гасови, печки, микробранови печки, итн., Кои користат многу електронски компоненти од не'рѓосувачки челик, кои имаат голема прецизност и отпорност на корозија, кои им помагаат на овие кујнски уреди да функционираат сè повеќе и да имаат подолг и подолг век на траење .

Ова покажува широка примена на не'рѓосувачки челик, а преработката на различни типови не'рѓосувачки челик е исто така исклучително важна. Вообичаени методи за сечење од не'рѓосувачки челик вклучуваат вода за сечење на вода под притисок под притисок, удирање со чекори, гилотински ножици, ножици на дискови, сечење на тркала за мелење, ласерско сечење, итн. Меѓу нив, машината за сечење ласер од не'рѓосувачки челик зазема голем дел во индустриското производство .

Ласерот може да се користи за прецизно сечење на празнините на сложените форми, а засечените празни места не треба дополнително да се обработуваат. P вртење Cnc влакна машина за сечење ласер  може да сече нерѓосувачки челик под 4мм. Додавањето кислород во ласерскиот зрак може да пресече не'рѓосувачки челик дебел 8-10 мм. Сепак, по сечењето кислород, на површината за сечење ќе се формира тенок оксиден филм. Дебелината на сечењето може да се зголеми на 16мм, но грешката во големината на делот за сечење е голема.

Цената на  macсечење на ласерски hine full enclosed е поголема, но цената на последователната обработка е намалена. Во исто време, не постои никаков трошок за алатки за користење машина за сечење со влакна . Therefore, whether it is mass production or small batch production, fiber laser cutting machine with protective cover is a good choice. For some peculiar parts that could not be processed in size, влакна laser machine cnc laser cutting machine has a significant advantage.


Време на објавување: јули-24-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot