Автоматска машина за сечење ласер од алуминиумски влакна ги покажува своите таленти во индустријата за прибор

Kitchenware is an industry closely related to people's daily lives. In the industry of kitchen utensil processing, products such as cooker hoods, gas appliances, stovetop panels, and large commercial kitchen utensils use sheet metal panels in large quantities. The traditional process requires a large number of molds, the design and manufacturing cycle takes a long time, the working efficiency is low and the cost is high, and машината за сечење ласерско влакно со метални цевки може да ги намали трошоците и да ја подобри работната ефикасност, што одговара потребите на индустријата за прибор.
Со развојот на времето, луѓето имаат повисоки и повисоки барања за дневни потреби и прибор, за кои се потребни уникатни форми и разновидни функции. Традиционалните методи на обработка, како што се ладно удирање, сечење на ладно, стрижење, прободување и слично, имаат големо загадување на животната средина и многу распрскувачи, а последователно обработката е потребно време и труд.
Предности на примена на машината за сечење ласер со влакна за челик во индустријата за прибор.
1. Машината за сечење ласерско влакно CNC има добра зрак, голема прецизност, мала цвест за сечење, заштеда на материјал, мазна површина за сечење, итн., Може брзо и добро да го заврши лимското покривање на едно парче материјал со која било графика, намалување на бројот на работници и намалување на трошоците и може да заштеди 10.000 јуани во трошоците за обработка месечно.
2. Употребата на CNC ласерски машини за сечење лим може лесно и брзо да го реализира стилот на обработка на панелот, намалувајќи ги трошоците за развој на нови производи и скратување на циклусот на развој на нови производи.
3. Опремата за ласерска обработка има голема прецизност при сечење материјали, со што се зголемува приносот на аспиратори и апарати за горење и се намалува загубата на материјали.
За некои производи со специјална форма, машините за сечење со влакна со ласер за метални сечи имаат големи предности.
4. Во претпријатијата за преработка на прибор за кујна, кои можат брзо да најдат нови методи на обработка и да го реализираат процесот на производство, вклучувајќи ажурирање на опрема, несомнено е од големо и практично долгорочно значење.


Време на објавување: јули-11-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot