Примена на ласерски машини за сечење влакна cnc во секојдневниот живот

Машината за сечење ласерски челични метални влакна sounds far away from us. Most people really don't understand what it means. They only know that it can be cut, but they don't know what items can be cut, and they don't know how to cut. In fact, fiber laser machine metal cut has already been integrated into our lives. As long as you look carefully, you will find that laser cutting products can be seen everywhere, and you can feel the changes it brings to our lives everywhere. A series of colorful lampshades such as table lamps at home, lamps in the living room, mini lamps on the dining table, some are hollow, some are shell-shaped, or are flowers...
Всушност, овие абажури не се рачно изработени и веќе не се традиционални гравури. Тие во основа се сечат со машина за сечење ласер со влакна од 1325l. Машината за сечење со влакна со ласер од 1kw може да ја направи абажур според формата на цртежот за дизајн, да одлучи каде да шупна, каде да има шема и каде да го задржи истото, за да ја обработи абажур со различни форми.
Нашиот живот постепено стана побогат, а во случај на храна и облека луѓето почнаа да водат стилски, персонализиран живот. Стилите на мебелот се повеќе и повеќе се разликуваат. Секој ден доаѓаме во контакт со апарати за домаќинство, како што се телевизори и фрижидери. Многу од овие школки и екрани со различни форми и материјали се обработени со машина за сечење ласерски влакна. Под контрола на компјутерот, ласерската машина за сечење го фокусира ласерскиот зрак со голема енергија на комплетна челична плоча и LCD екран, и јасно го сече според дизајнерскиот цртеж. Ласерското сечење има карактеристики на брза брзина на сечење, голема прецизност и висок принос. Традиционалниот метод на сечење не ги достигна барањата за производство и живот.
Научните и технолошките достигнувања донесени од машината за сечење со влакна ласер ipg се популаризирани, а нејзините апликации се широки, вклучително и вообичаени метални материјали како што се не'рѓосувачки челик, месинг, алуминиумски фурнир и бакар, итн., Може да бидат обработени со ласерско сечење, плус процесот на сечење со ласер е одличен, а прецизноста е голема Брзата брзина стана вообичаен избор на сè повеќе производители, поради што производите за ласерско сечење се сè почести во животот.
Со текот на годините, LXSHOW се концентрираше на истражување и поседува врнежи со богата опрема и успешно искуство во ласерското сечење. Компанијата лансираше серија машини со прецизно ласерско влакно за сечење, за успешно примена на пазарот и им донесе огромни придобивки на клиентите.


Време на објавување: јули-11-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot