Помошни гас за ласерски машина за сечење

8мм алуминиум8мм алуминиум8мм алуминиум

1.Air

Воздухот може да се обезбеди директно од страна на компресорот за воздух, па тоа е релативно евтини во споредба со други гасови. И покрај тоа што воздухот содржи околу 20% кислород, ефикасност сечење е далеку помала од онаа на кислород, како и способноста за сечење е сличен на азот. А мала количина на оксид филм се појави на површината на намалување, но тоа може да се користи како мерка за спречување на слој од паѓање. На крајот лицето на инцизија е жолта.

Главната материјали се применуваат, алуминиум, легура на алуминиум, не'рѓосувачки бакар, месинг, нерѓосувачки челик, не-метал, итн, но кога барањата за квалитет на производи за сечење се високи, алуминиум, легура на алуминиум, не'рѓосувачки челик, итн, не се погодни за воздух, бидејќи воздухот ќе оксидираат на база на материјал.

2.Nitrogen

Некои метали користат кислород за да формираат оксид филм на површината на сечење кога сечење, и азот може да се користи за да се спречи оксидација-слободен сечење на оксид филм. Поради тоа, има карактеристики што може да биде директно заварени и насликани и има висока отпорност на корозија. крајот инцизија површина е бела.

Главната применува плочки се од нерѓосувачки челик, нерѓосувачки челик, месинг, алуминиум, легура на алуминиум, итн

3.Oxygen

It is mainly used for laser cutting of carbon steel. The use of oxygen reaction heat large-format increases the cutting efficiency, and the resulting oxide film increases the spectral absorption factor of the reflective material's beam. The end face of the cut is black or dark yellow.

Главно погодни за валани челик, валани челик за заварени структура, јаглероден челик за механички структура, висока тензија плоча, алатка плоча, од нерѓосувачки челик, electroplated челик, бакар, бакарни легури, итн

4.Argon

Аргон е инертен гас. Тоа се користи за да се спречи оксидација и nitridation во ласерско сечење и исто така се користи во заварување. Во споредба со другите обработка на гасови, цената е повисока и цената се зголемува за тоа. крајот инцизија површина е бела.

Главната материјали се применуваат, титан и титански легури.


Време на мислењето: Јан-16-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot