Краток опис на машина за сечење ласерски влакна за метална цевка за сечење цевки и цевки

Главната содржина на овој напис е да се воведе главната технологија на машина за сечење со ласер со влакна за цевки и цевки  за сечење цевки, во надеж дека читателите имаат повеќе разбирање за машината за сечење со ласер со влакна.

Краток опис-на-машина за сечење-ласерски-влакна-за-цевка-и-цевка-сечење-метална-цевка-1  Краток опис на машина за сечење на ласер-влакна-за-цевка-и-цевка-метална-цевка-2Краток опис-на-машина за сечење-ласерски-влакна-за-цевка-и-цевка-сечење-метална-цевка-3

Автоматско ласерско сечење и бришење на метални цевки со голема должина

За потребите на процесот на автоматско ласерско сечење со целосен удар и бришење метални цевки со голема должина, механичката конструкција усвојува двоен погон пневматски механизам за ротирање на чак (активна вратило W, управувано вратило W1), усогласен со пневматската оска W на возењето механизам за ротирање на чак Поправете го, затегнете ја цевката и пресечете ја цевката преку движењето X, Y, W на машинскиот алат. Десниот управуван вратило W1 пневматски механизам за ротирање на чак може да се вметне и да се премести по работното парче со работната маса, што може да реализира метални цевки со должина. Автоматско ласерско сечење и истоварување со целосен удар.

Технологија на сечење ЦПУ

За да се добијат ефекти со голем волумен, висока ефикасност и проширено производство, мора да се користи CNC сечење. Јадрото на машината за ласерско сечење  ЦПУ сечење е ЦНЦ систем за сечење. Контролниот софтвер на системот за нумеричка контрола може да спречи прегорување на точките на сечење на деловите и аглите на деловите. Овозможува напредна технологија на сечење и богато искуство со сечење. Операторите со квадратни цевки со машина за ласер  можат да го користат контролниот систем вешто за да постигнат прецизно и ефикасно сечење на ЦПУ.

Професионална технологија за гнездење на цевки

Со цел да се постигне целта на високо-ефикасно сечење на машината за  ласерско ЦНЦ, програмското гнездо е посложено, а цевката ќе се потроши ако се користи неправилно. Преку професионален софтвер за сечење и вгнездување на цевки, сегментирано програмирање за цртање, гнездење и бришење се изведува на компјутерот однапред за да се генерираат програми за сечење NC, а потоа металните цевки со голема должина автоматски се ласерски сечени и се бришат во целосен удар. Основа и неопходен услов за реализирање на голем обем, висока ефикасност и производство на машини за сечење цевки со голем обем е професионален софтвер за гнездење на цевки.

Процес на сечење на цевки

Кога машината за сечење со ласер со влакна  пресече квадратна цевка со мал дијаметар на цевката, стопената згура се лепи на внатрешниот wallид на цевката, а најголемиот дел од волуменот генериран од сечењето го апсорбира работното парче. Кога продира густината на сечењето, цевката често се преклопува, а аглите и четирите агли на квадратната цевка поминуваат За такви проблеми, може да се користи следново: (1) Главата за ласерско сечење со систем за следење на висина може да обезбеди дека за време на процесот на сечење на ласерската машина за сечење цевки , the height of the cutting nozzle and the surface of the workpiece remains unchanged (the focus remains unchanged), so that The cutting effect is not corroded with the change of the workpiece surface; (2) The method of increasing the oxygen pressure (6-8Mpa); (3) The sharp corner synthesis speed is increased through the software. The method can solve the problems of "overburning" and slagging when the машината за ласерско сечење за цевка од не'рѓосувачки челик ќе ја  пресече цевката.

Со континуираното ажурирање и развој на компјутерската технологија, механичката структура, технологијата на сечење и алгоритмите за оптимизација, технологијата за сечење цевки со цевки за ласерско-ласерско  tube cutting technology has been continuously improved, and CNC laser tube cutting technology will highlight its intelligent, fast and optimized cutting process. And technology, for the efficient cutting of cutting machine pipe laser, high-quality cutting, as well as saving pipes and can provide technical guarantee.


Време на објавување: 15.09-2020
robot
robot
robot
robot
robot
robot