Решенија за сечење на лимови

Во споредба со традиционалниот метод, машината за сечење  има предности на голема прецизност, голема брзина, флексибилна обработка, итн., И има очигледни предности во обработката на метални материјали како што се не'рѓосувачки челик, јаглероден челик и алуминиумски плочи . Меѓу нив, ласерското сечење од не'рѓосувачки челик и ласерското сечење на јаглероден челик се најчесто користени, и постои тренд да се замени CNC-опрема за удирање и стрижење. Во моментов, 10,000 вати ласерски машини за сечење се користат во индустриското производство на пазарот. Со подобрување на моќноста на ласерските машини за сечење, ефикасноста на ласерското сечење не'рѓосувачки челик и јаглеродниот челик, исто така, се зголеми експоненцијално.

Традиционална машина за сечење ласер со најразлични влакна  и технолошки процес

Конвенционалната технологија за обработка на лим е: процес на заварување-пробивање-свиткување-заварување или процес на сечење-свиткување-заварување-плазма на пламен. Пред нарачки на повеќе сорти, мали серии, прилагодување, висок квалитет и кратко време на достава, има очигледни недостатоци:

Pun (ППЦ / тула кула) преса пресеците имаат ограничувања во сечењето на челични плочи со дебелина повеќе од 1,5мм, а квалитетот на површината не е добар, цената е голема, вревата е голема, а не е поволно за заштита на животната средина;

● Процесот на сечење на вода со голема брзина е бавен, предизвикува сериозно загадување и голема цена на потрошувачка.

Новиот вид фибер ласерско машина за сечење цевки и плочи  и процесно-ласерско сечење

Laser cutting is a technological revolution in sheet metal processing and a "machining center" in sheet metal processing. The laser cutting process has the advantages of flexibility and high flexibility. In response to the problems of traditional sheet metal cutting at this stage, the demand for laser cutting is also increasing.

Предностите на новиот процес на сечење метал се:

● Тесен цвест за сечење, добар квалитет на сечење, висок степен на автоматизација, лесно ракување, низок интензитет на трудот, нема загадување;

● Ниски трошоци за производство и добра економска корист.


Време на објавување: јуни-28-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot