Причини за грешки во машините за ласерско сечење

1. Дебелината на материјалот за сечење го надминува стандардот.

Дебелината на плочата што може да се намали од општа метална машина за ласерско сечење е помала од 12 дебелини. Колку е потенка плочата, толку е полесно да се сече и подобар е квалитетот. Ако плочата е премногу дебела, ласерската машина за сечење ќе биде тешко да се сече. Под услов да се обезбеди сечење, точноста на обработката ќе биде грешка, така што треба да се утврди факторот на дебелина на плочата.

2. Излезната моќност на ласерот не е до стандардната.

Кога е нарачана машината за сечење со ласер, неопходно е да се осигури дека излезната моќност на ласер го достигнува стандардот. Општо, колку е поголема ласерската моќност, толку е подобар квалитетот на сечењето на истата дебелина на плочата.

3. Грубоста на сечениот лист.

Во принцип, измазнете ја површината на материјалот за сечење, толку е подобар квалитетот на сечењето.

4. Позицијата на фокусот не е точна.

Ако фокусот на машината за сечење со ласер не е усогласен, тоа директно ќе влијае на точноста на сечење, па затоа е неопходно да се калибрираат и проверат пред да трчате. Исто така, можете да купите LXSHOW авто-фокусирање на ласерска глава кога ќе ја изберете машината, авто-фокусирање, за да се обезбеди точноста на сечењето.

5. Брзина на обработка.

Брзината на сечење на ласерската машина за сечење директно влијае на точноста на обработката. Затоа, пред операцијата, брзината на сечење и материјалот треба да се совпаднат на најдобар степен.


Време на објавување: јуни-28-2020 година
robot
robot
robot
robot
robot
robot